Liuks prekės 5 Liuks prekės 4 "Liuks Liuks prekės 7

Perkant daugiau nei už 29.00Eur - pristatymas nemokamas!

Ekologiškas Extra virgin alyvuogių aliejus Le Terre del Castello, La Molazza, 500 ml

Būkite pirmas aprašęs šią prekę

Būsena: išparduota!

9,79 €

Ekologiškas ekstra virgin alyvuogių aliejus Le Terre del Castello iš Pietų Italijos. Turi daug vitamino E. Naudojamas mitybai praturtinti, maistui ruošti ir kūnui prižiūrėti.

Aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus, išspaustas iš alyvuogių tik mechaniniu būdu.

2011 m. derliaus šios rūšies aliejaus rūgštingumas 0,35%. Skonis švelnumu panašus Coriolanum.

Auginamas ir spaudžiamas Kalabrijos regione, netoli Corigliano Calabro ir Sibari miestelių privačiame, šeimos valdomame alyvuogyne. Vietovės pavadinimas išvertus reiškia "alyvmedžių žemė".


Gamintojas: La Molazza

Kilmės šalis: Italija

Daugiau foto

Plačiau

Ūkyje auginamos kelių rūšių alyvuogės. Ekologiškas Le Terre del Castello aliejus spaudžiamas iš Dolce di Rossano, Tondina ir Carolea alyvuogių. Alyvuogės renkamos rankomis ir per kelias valandas nuo surinkimo iš jų išspaudžiamas aliejus. Ūkyje kontroliuojama ekologinė žemdirbystė ir kilmės vieta (kadangi itališki aliejai gana dažnai klastojami). Naudojamas maistui: salotoms, makaronams, žuviai, mėsai, kitiems patiekalams, bei kosmetikoje - tiek vienas, tiek su žolelių ekstraktais ar eteriniais aliejais (straipsnis). Šalto spaudimo alyvuogių aliejaus sudėtyje didžiąją dalį sudaro mono-nesočiosios riebalų rūgštys. Jame yra daug vitamino E - vidutiniškai 7 kartus daugiau nei rekomenduojama paros norma RPN (RPN=12 g vitamino E /100 g aliejaus). Šis aliejus turtingas antrinėmis biologiškai aktyviomis medžiagomis, tokiomis kaip vitaminas K (80% RPN), polifenoliai, lecitinas, skvalenas ir kt., kurios, kaip rodo Viduržemio jūros šalių gyventojų tradicinės mitybos sveikatos būklės studijos, palankiai veikia sveikatą. Šalto spaudimo alyvuogių aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi beta-sitosterolio (~ 93 mg/100g). Augaliniai steroliai turi įrodytą poveikį mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Didelis cholesterolio kiekis yra rizikos susirgti koronarine širdies liga veiksnys (teigiamas poveikis atsiranda į dieną suvartojant ne mažiau kaip 2 g augalinių sterolių). Kadangi sudėtyje dominuoja mono-nesočiosios riebalų rūgštys, alyvuogių aliejus tinka troškinti ir trumpai kepti neaukštoje temperatūroje. Tai nepriekaištingas pasirinkimas skonio atžvilgiu. Tačiau norint išsaugoti visas vertingąsias šio aliejaus maistines savybes, geriausia jį naudoti nekaitintą: pilti ant salotų, į sriubas, košes, kitą jau pagamintą maistą. Plačiau apie aliejus skaitykite mūsų skrajutę. Laikyti tamsioje vietoje, kambario temperatūroje. Tinka vartoti maždaug 12 mėn. Italijoje užaugintas, perdirbtas ir sertifikuotas ekologiškas produktas. ******************* Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką svaikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą. Kaip rodo mūsų ieškojimai šioje srityje, labai išsami, įdomi ir naudinga knyga apie įvairių aliejų poveikį žmogaus sveikatai yra Udo Erasmus "Fats that Heal Fats that Kill", Alive Books, Canada 1993. Techninės informacijos apie įvairius aliejus rasite vokiškame enciklopediniame leidinyje: S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger "Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele", Springer-Verlag, Wien 2008.

Prekės žymės

Kiti žmonės šią prekę pažymėjo šiomis žymėmis:

Naudokite tarpus, kad atskirtumėte žymes. Viegubomis kabutemis ('') atskirti galite frazes.